Oorlog Oekraïne

Noodhulp Oekraïne

De oorlog in Oekraïne is intussen al meer dan een jaar aan de gang. Een ongekend geweld is ontketend, met chaos, ontreddering, materiële schade en vooral vele doden en gewonden tot gevolg. Daarbij is een grote vluchtelingenstroom op gang gekomen.

Met onze vrienden in Zhytomir zijn we in contact. Ds. Margulis heeft ons gevraagd voor hen te bidden. Vooralsnog gaat het werk in de gaarkeukens voor de allerarmsten door. Zij vragen om hulp in eerste levensbehoeften en medisch materiaal.

Het deputaatschap voor Israël heeft samen met het deputaatschap voor Bijzondere Noden en de SOEGG een noodfonds opgezet. Hier leest u de laatste updates over de hulp die gegeven wordt.

De Heere geve ons gebed voor het Oekraïense maar ook voor het Russische volk. Het zijn volken die vaak in zorgvolle omstandigheden leven en misleid worden. Hij gedenke in het bijzonder de Joden onder hen en de Joods-christelijke gemeente Beit Emet in Zhytomir.

Samenkomst voor Oekraïners

Iedere zondag om 13:00 uur is er een samenkomst in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente van Nunspeet, Brinkersweg 17. Klik hier om deze samenkomst via de livestream te volgen. Gebruik deze link ook om eerder gehouden samenkomsten terug te luisteren.

Oorlog in Oekraïne, hulp