Conferentie ‘Geschiedenis en wortels van het christendom’

Onlangs zijn er twee conferenties gehouden, die belangrijk zijn voor onze gemeenschap. Het onderwerp van de conferenties was: “Geschiedenis en wortels van het christendom”. Op 22 april 2023 werd de conferentie voor jongeren gehouden. Niet alleen de jongeren van onze gemeenschap namen eraan deel, maar ook jongeren uit de kerken van Zhitomir en Kozyatyn waren uitgenodigd. In totaal woonden 60 jongeren uit verschillende kerken de conferentie bij. Tijdens de conferentie werden de Joodse wortels van het christendom, de problemen van het antisemitisme, de relatie tussen de kerk en Israël en andere onderwerpen besproken.

Een week later, op 29 april, organiseerden we dezelfde conferentie voor volwassenen van onze gemeenschap en enkele andere lokale gemeenschappen. Dergelijke onderwerpen komen in de kerk zelden aan de orde. En een van de taken van onze gemeente is om hedendaagse christenen te herinneren aan de wortels van het geloof.

We zijn God dankbaar dat we deze conferenties ondanks de oorlog mochten houden. Het was een grote zegen voor iedereen die het bijwoonde.

In verbondenheid,

Ds. Arkadiy Margulis van de Joods-christelijke gemeente Beit Emet,
Zhitomir, Oekraïne
mei 2023