SCHEPEN IN DE NACHT

Verrassende ontmoetingen in verre oorden

9,95

Wie verre reizen maakt, kan veel verhalen. Zowel als journalist van het Reformatorisch Dagblad als in de positie van coördinator van de stichting Draagt Elkanders Lasten, bezocht de auteur tientallen landen.
De contacten die tijdens die reizen tot stand kwamen, hadden meestal iets vluchtigs. Zoals schepen in de nacht elkaar ver van de thuishaven voorbijvaren.

Deze uitgave beschrijft een aantal van deze ontmoetingen. Een enkele keer komt een zonderling aan het woord. Of een verrader. Een andere keer betreft de ontmoeting een indruk makende moslima. Of een Jodin die meer dan een halve eeuw na dato de Holocaust nog niet had verwerkt. In veel gevallen is sprake van een treffen van mensen die op een verrassende manier goed spraken van God en Zijn dienst.
Ontmoetingen met mensen als James Edward Lesslie Newbigin, James Inell Packer en Georgi Vins lieten een onuitwisbare indruk na.

De auteur heeft als journalist voor het Reformatorisch Dagblad veel mogen reizen over heel de wereld en daarbij zowel geplande als spontane ontmoetingen gehad. Hij heeft vervolgens gesprekken en interviews mogen houden met zowel kerkelijk leiders en eenvoudige gelovigen als met gewone mensen die bijv. als moslim tot het christelijk geloof kwamen. Zo lezen we in dit boek over 54 ontmoetingen in evenzovele korte hoofdstukken; bij de meeste staat een kleine zwart-witfoto.

Overige informatie:
Auteur: G. Roos
Formaat: 204 pagina’s
Uitgever: De Banier
Publicatie jaar: 2011
ISBN: 978-90-33609-01-5