Bus voor Moldavië, november 2023

Maandag 20 november konden we na wat vertraging vertrekken om de aangekochte bus weg te brengen. Vanwege de vertraging besloten we om niet naar Lasi te rijden aan de grens van Moldavië, maar spraken we af met ds. Yuri Maerskiy dat we de overdracht zouden doen in Târgu-Mures (Roemenië). Dinsdagmorgen rond 11.00 uur Nederlandse tijd mochten we veilig aankomen in Târgu-Mures. De ervaringen met de bus waren boven verwachting goed zodat de reis ook wat dat betreft voorspoedig was.

Woensdagmorgen was de overdracht van de bus bij het pension waar ds. Yuri Maerskiy en vier van zijn mannen overnachtten. Nadat het papierwerk was afgewikkeld konden we nog wat van gedachten wisselen over de thema’s zoals de studie, gaarkeuken, energiekosten, diaconaat etc.
We vernamen dat de eerder geleverde bus in juni inmiddels zijn nut bewezen heeft. Meermalen is hij ingezet als ambulance om spoedgevallen te helpen.
Ook het gaarkeukenwerk voorziet in een zeer grote behoefte en wordt met grote erkentelijkheid ontvangen. Na afloop restte ons nog een halve dag die we in de omgeving doorbrachten en mochten we donderdag 23 november weer terugreizen vanaf de luchthaven in Cluj-Napoca naar Eindhoven waar we behouden mochten aankomen.
We zien terug op een goede reis met veel indrukken en zo de Heere het geeft ook verwachting dat het bescheiden werk voortgang mag hebben.

De bus konden we met royale hulp van Bijzondere Noden aankopen, waarvoor we hen zeer erkentelijk zijn!